Da li je vikend na Zlatiboru pravi izbor za vas?

Za početak,

Važno je da znate da sam ja osoba koja će se odreći novih cipela, noćnih izlazaka, i sav sadržaj kasice prasice potrošiću na putovanje.

Još jedna stvar koju bih htela da odmah sklonim sa puta je etiketiranje mini odmora kao luksuz. Za mene je pravi luksuz navika, i to onaj koji ne želim sebi da priuštim. Uljuljkavanje u svakodnevnicu često ume negativno da se odrazi na posao, vezu, pa čak i na vaš unutrašnji mir.

Zato, pre nego što otpišete mogućnost da vikend provedete u malo drugačijem okruženju, stavite na papir sve za i protiv. U našem slučaju izglasano je ZA!

Hotel Zlatibor Mona je bio naš izbor za ovaj mini vikend. Na nekih 200km od Beograda, u svima dobro poznatom zelenom raju, Zlatiboru.

Ja nisam osoba koja se raduje zimskim čarolijama. Sneg i 10 slojeva garderobe jednostavno nisu my cup of tea. Proleće na planini je već deo neke druge priče. Meni lično mnogo draže.

Ideja je bila da razmazimo sebe u Inspirium wellness centru, da skrenemo misli sa posla u nekoj od sauna, i da se smežuramo u bazenu.

Dan pre polaska, uz konsultaciju vremenske prognoze, plan je promenjen. Rešili smo da uradimo nešto za šta do sada nismo imali petlju. Odlučili smo da Zlatibor doživimo drugačije.

Želeli smo da iskoristimo priliku i da uživamo u svim čarima, i avanturama koje Zlatibor nudi.

Zaboravili smo na ne mogu i neću, i uživali smo u planinarenju i vožnji kajakom na Radoinjskom jezeru.

Prvi put smo čuli za to jezero. I zaista smo u prvi mah bili postiđeni ne poznavanjem svoje zemlje. Ukratko ( da se i vi ne biste osramotili kao i mi ) Radoinjsko jezero se nalazi na nešto malo više od pola sata vožnje, od centra Zlatibora, i hotela Mona u kome smo bili smešteni. Jezero je veštačkog porekla, okruženo je šumom i visokim stenama, uz neke se možete penjati, a pored nekih možete uživati veslajući u kajaku.

Moj savet je da se obučete u nešto udobno ( fešn jes jes može i ne mora 🙂 ) naoružate se pozitivizmom, i ne zaboravite klopu i piće. Za ostalo se će se pobrinuti ovo divno izletište.

PH: Mirko Kuzmanović

PH: Mirko Kuzmanović
Napravili smo malu slatku pauzu 🙂

Izlet u prirodi je probio planiranih 3-4h, pa smo se tako kući ( da li i vi na odmoru hotel zovete kuća? ) vratili tek oko planiranog vremena za večeru.

Hotel ima ima dva restorana, Perun i Vila, i niko vas neće mrko pogledati kada za večeru ili doručak smažete komplet lepinju.

When in Rome, do as the Romans do.

Spa centar, na moje oduševljenje, ima bazen u kome je čak moguće plivati, što često nije slučaj kada su u pitanju domaći hoteli. U tom “vodenom” delu (o da dala sam mu nadimak) nalaze se i dva topla bazena, u kojima temperatura ide i do +30°.

Pored bazena su ležaljke i stolovi, na kojima osim izležavanja možete uživati u čajevima sa vrlo interesantnim imenima, kafi, pa čak i alkoholnim pićma. Mada vam kombinaciju alkohola i saune nikako ne bih peporučila.

Iscrpljeni od sunca, vode, punih stomaka, jedva smo dočekali da spustimo glavu na jastuk.

Bili smo u standard sobi, koja je sasvim zadovoljavajuće veličine. Moderno opremljena, i sa što je najbitnije ( bar je meni bilo u tom trenutku ) udobnim krevetom.

Hotel ima besplatan wifi, koji verovatno i nećete puno koristiti

Jedno je sigurno, bilo da ste se odlučili za planinarenje i kajak, jahanje, plivanje i saunu, ili uživanje u zlatiborskim specijalitetima, vratićete se sa divnim uspomenama, i par kila više :).

 

 

 

Kakvo je vaše mišljenje o vikend odmoru?

Da li na vašoj tabeli ima više ZA ili PROTIV?

 

Comments

 1. Marija K says:

  Čestitke za prvi blog post 🙂 sažeto sa divnim i primamljivm fotografijama.
  Mnogo uspeha u daljem radu <3

  1. Tijana says:

   Hvala ti puno Marija 🙂

 2. Milica S. says:

  ohh..Draga,Konacno prvi poostt! Bas sam srecna zbog tebe!

  1. Tijana says:

   Hvala puno draga <3

 3. Jelena V. says:

  Divan post, radujemo se novim. ✌

  1. Tijana says:

   Hvala Jeco :*

 4. Smizletina says:

  U našoj tabeli uvek ima više ZA ali uvek nešto iskrsne, a stvarno ima divnih mesta za obići po Srbiji. Doduše, sa decom je to malo drugačija priča (čitaj: nema odmora 😉 )
  Srećan početak :*

  1. Tijana says:

   Onda morate da probate ovu varijantu 🙂
   Izmorite klince u šumi, i onda na miru uživate u spa centru.

   Hvalaa :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *